Manifestation utanför hyresnämnden

Utanför hyresnämnden hade ett sjuttiotal personer samlats den tidiga och kalla decembermorgonen för att manifestera mot Stena Fastigheters planerade hyreshöjningar på Pennygången. Budskapet var tydligt: "Vi vill kunna bo kvar!"

På manifestationen talade bl.a. Catharina Thörn från Pennygången, Anna Lönn-Lundbäck från Hyresgästföreningen och Thaher Pelaseyed från Vänsterpartiet. Lyssna på inspelningen från manifestationen.

Efter manifestationen gick många av de som manifesterad in till hyresnämnden för att följa förhandlingarna där Stena Fastigheter försökte övertyga nämnden om att renoveringarna är nödvändiga. Vad Stena Fastigheters representant däremot inte ville tala om var hur mycket hyra kommer höjas – det som är det mest väsentliga för de boende. Om Stena Fastigheter får igenom sin önskade hyreshöjningar kommer 80 % (enligt svarande i en enkät från hyresgästföreningen) inte kunna bo kvar.

Andra media om manifestationen

Nätverket Pennygångens framtid

Vi är ett partipolitiskt obundet nätverk som jobbar utifrån målsättning att alla hyresgäster ska ha råd och möjlighet att bo kvar efter en renovering. Därför säger vi nej till Stena Fastigheters nuvarande förslag och uppmanar Stena Fastigheter att istället inleda en dialog med hyresgästerna och renovera med utgångspunkt i hyresgästernas önskemål

Kontakta oss

Maila direkt till Nätverket Pennygångens framtid på pennygangeninfo@gmail.com

Kontaktpersoner: Malin Fricke 0737-721743 (malin_fricke[a]live.se)

Mattias Axelsson 0736-423806 (maxelson[a]gmail.com).

Daniel Carlenfors 0766-377826 (daniel.carlenfors[a]gmail.com)